Eén dode en vier gewonden na aanval met machete in Spaanse kerken

Eén dode en vier gewonden na aanval met machete in Spaanse kerken

© EPA-EFE

Bij twee verschillende aanslagen in de Spaanse stad Algeciras is een man gedood en zijn drie mensen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Een man zou rond 19.30 uur meerdere mensen, onder wie een pastoor en koster, in verschillende kerken met een machete hebben aangevallen. Volgens El País, die de politie citeert, had de man geen papieren bij zich, ‘maar hij leek van Marokkaanse afkomst’.

De aanvaller zou een van de kerken zijn binnengegaan tijdens de mis, zo melden lokale media. Hij zou daar kruisbeelden, afbeeldingen en kaarsen hebben omgegooid en hebben staan schreeuwen. Hij zou het altaar zijn opgeklommen en zocht vervolgens ruzie met een geestelijke, voordat hij mensen begon aan te vallen.

De vermoorde koster, Diego Valencia, werd aangevallen met een machete in een van de belangrijke kerken in de stad: La Palma. Omstanders vertellen op de Spaanse televisie dat de koster erg geliefd was: “Dit is heel triest, het was een geweldig persoon.” De pastoor die later gewond raakte was Antonio Rodríguez van de Isidro-kerk. Hij werd net voor de andere aanslag op straat aangevallen en is inmiddels overgebracht naar een ziekenhuis.

(Lees verder onder de foto)

© EPA-EFE

Aanvaller is aangehouden

Spaanse media melden dat de aanvaller is aangehouden, al is zijn motief nog onduidelijk. Het Openbaar Ministerie gaat uit van een mogelijke daad van terrorisme, melden verschillende bronnen aan Spaanse media. De politie is massaal aanwezig in het centrum van Algeciras.

De regiopresident van Andalusië, Juan Manuel Moreno, reageert op Twitter: “Verschrikkelijk en hartverscheurend. Een koster is vermoord en minstens één andere priester is gewond geraakt bij een aanval die plaatsvond in Algeciras. De feiten worden nog onderzocht.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Source link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *